Prisvindende foredragsholder

Efter audition, semifinale og den endelige finale i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018 vandt mit foredrag førstepladsen og Den gyldne mikrofon.

Mit liv som banan: Gul udvendig og hvid indvendig

Kernebudskabet i foredraget er, at jeg har haft et stærkt ønske om at høre til, mens jeg altid ufrivilligt har stukket ud. Nu er jeg endt et mere afslappende sted midt i livet, og når fortællingen rammer så mange, så rent er det fordi, de fleste genkender og forstår de følelser, der har været på spil.

“Det er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt.”

Sebastian Dorset, komiker og semifinaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018

“Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab.”

Jes Dorph-Petersen tv-vært og finaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018

Læs omtalen af finalen i Valby Bladet og se mere i mediearkivet i øvrigt længere nede på denne side.

Forældrene lytter også

Jeg glæder mig altid til at komme ud og holde foredrag, og det var ekstra spændende at tale for Adoption & Samfund, der er forældrenes forening.

“Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det giver nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende.”

Michael Paaske, landsformand for foreningen Adoption & Samfund

Familieskattens mediearkiv

Lørdagsliv i Politiken brugte sektionsforsiden og tre sider inde i tillægget på at fortælle om de problemstillinger, der bliver ridset op i portrætsamlingen, Google er ikke min ven.

Her kan du snuse til den digitale udgave af artiklen 10. november 2018.

Vært Anders Kjærulff viser aldrig sit ansigt på de billeder, der bliver knipset lige efter programmet er optaget.

Programmet Aflyttet på Radio24syv ville høre lidt om de analoge hovedpersoner i min portrætsamling, Google er ikke min ven – ældrelivet som minimal digital. Det fortæller jeg om i den første halve time, hvor der også indgår lydbidder med to af de seks mennesker i bogen.

Lyt med ved at klikke på linket her til programmet sendt 14. oktober 2018.

Dagens vært var Sophie Bremer, der styrede taletiden mellem os.

DR2 Dagen inviterede en forsker, Birgit Jæger, og en af mine tidligere kunder, Eva Brinck Hilleman, og jeg selv til at fortælle om de digitale sammenstød, der opstår i ældre menneskers hverdag.

Klik her eller på billedet for at se udsendelsen fra den 12. oktober 2018.

I Magasinet Liv skriver jeg i dagbogsform et par adoptionstanker og lidt overvejelser omkring spædbørn.

Du kan læse med i udgaven september 2018 i PDF-filerne ved klikke her.

Lotte Kofoed og jeg var i hænderne på produceren Peter Lindskov Pedersen, der også var så venlig at tage dette foto.

Det voksne donorbarn, Lotte Kofoed, og jeg taler sammen i Mikrofonholder på Radio 24syv. Jeg har sat hende i stævne på legepladsen på Skydebanegade på Vesterbro i København. Programmet handler om de voksnes drøm om at få børn, og hvordan det så er, at være det barn, som drømmen handler om.

Lyt med ved at klikke på linket her til programmet sendt 19. juli 2018.

Spol frem i programmet, så du lander en time og 32 minutter inde.

Livshistorier er utrolig vigtige, og ud fra denne nyhed om satspuljemidlerne blev Familieskatten inviteret i P4 Københavns studie fra morgenkvisten 26. juni 2018.

Klik her eller på billedet for at høre udsendelsen.

I en serie om taknemmelighed bringer Hendes Verden tre kvinders åbne takkebreve.

Klik på billederne for at se brevet.

Familieskattens brev er det første i rækken. Klik på et af billederne for at åbne teksten som en PDF-fil.
Ove Hummelshøj fra Randers har udgivet en bog om sit eget liv. Det er ham og Familieskatten enige om, er en god idé.

Se indslaget fra programmet: DR2 Dagen 6. juni 2018

Anne Dorthe Frydenlund Christiansen (tv og fotograf), Familieskatten i midten og Emma Helbo til højre sidder udenfor studiet lige inden live-udsendelsen 14. maj 2018.

Hør hele P1 Debat: Adoption – skal jeg være ekstra taknemmelig?

Under radioudsendelsen blev der også optaget levende billeder, og her er en kort video.

Klik på billedet for at afspille video.

Jes Dorph-Petersen var vært i studiet midt i Tivoli.

Se indslaget i Go’ Aften Danmark med Jes Dorph-Petersen fra 12.4.2018

Simultant med at Familieskatten var i Go’ Aften Danmark 12. april 2018, citerede Aftenshowet på DR1 samtidig kronikken.

Læs kronikken i Jyllands-Posten, 12.4.2018

Kronikken affødte en massiv respons, som fx:

udklip fra messenger

fra Facebook

fra LinkedIn

fra manden via Facebook

fra en mail


Marianne har en stærk personlighed og fik fremlagt sin historie positivt. Hør foredraget - du går glad derfra og meget klogere på dig selv.


Hanne Siewartz, foredragstilhører

2018-01-19T11:29:20+02:00
Marianne har en stærk personlighed og fik fremlagt sin historie positivt. Hør foredraget - du går glad derfra og meget klogere på dig selv. Hanne Siewartz, foredragstilhører


Min far livede op og blev et gladere menneske. Han følte sig glad og stolt på et tidspunkt, hvor det var over 20 år siden, at han forlod arbejdsmarkedet. Det styrkede hans selvfølelse og hans hukommelse.

Lone Jæhger, sølvkunde

2018-01-19T11:29:53+02:00
Min far livede op og blev et gladere menneske. Han følte sig glad og stolt på et tidspunkt, hvor det var over 20 år siden, at han forlod arbejdsmarkedet. Det styrkede hans selvfølelse og hans hukommelse.Lone Jæhger, sølvkunde


Jeg behøver ikke sige ret meget, før Marianne er klar over, hvor jeg vil hen med det. Og derfor er det skrevet ned på den måde, som det skulle. Og det er en stor, stor lettelse.

Birgit Packness, guldkunde

2018-01-19T11:32:16+02:00
Jeg behøver ikke sige ret meget, før Marianne er klar over, hvor jeg vil hen med det. Og derfor er det skrevet ned på den måde, som det skulle. Og det er en stor, stor lettelse.Birgit Packness, guldkunde


Mariannes foredrag om livshistorier trak mange flere til huse, end vi havde regnet med. Fra start til slut havde hun publikums fulde opmærksomhed.


Ole Vesterlund, Centerleder, Hyltebjerggård

2018-01-19T11:33:16+02:00
Mariannes foredrag om livshistorier trak mange flere til huse, end vi havde regnet med. Fra start til slut havde hun publikums fulde opmærksomhed. Ole Vesterlund, Centerleder, Hyltebjerggård


Marianne er en fri og meget nærværende underviser. Det er en fornøjelse at være med.


Annemarie Madsen, kursist

2018-01-19T11:34:03+02:00
Marianne er en fri og meget nærværende underviser. Det er en fornøjelse at være med. Annemarie Madsen, kursistDet er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt.

Sebastian Dorset, komiker og semifinaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018
2018-12-13T11:38:21+02:00
Det er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt. Sebastian Dorset, komiker og semifinaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab.

Jes Dorph-Petersen, finaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018
2018-12-13T11:48:03+02:00
Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab. Jes Dorph-Petersen, finaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det giver nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende.

Michael Paaske, landsformand for foreningen Adoption & Samfund
2018-12-13T11:50:35+02:00
Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det giver nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende. Michael Paaske, landsformand for foreningen Adoption & SamfundHvis en knappenål faldt til gulvet under Mariannes foredrag, havde vi hørt det. Over hundrede mennesker blev grebet af hendes fortælling, der gik lige i hjertet. Personligt fik jeg både gåsehud og tårer i øjnene.

Rikke Samsund, udviklingskonsulent, Danske Seniorer
2018-12-13T11:53:45+02:00
Hvis en knappenål faldt til gulvet under Mariannes foredrag, havde vi hørt det. Over hundrede mennesker blev grebet af hendes fortælling, der gik lige i hjertet. Personligt fik jeg både gåsehud og tårer i øjnene. Rikke Samsund, udviklingskonsulent, Danske Seniorer