Familieskatten er altid interesseret i at formidle din historie. Tag kontakt ved at klikke på knappen herunder.
Familieskatten er altid interesseret i at formidle din historie. Tag kontakt ved at klikke på knappen herunder.
Marianne Vestergaard Nielsen har altid følt, hun har båret rundt på en løgnehistorie, som alle har kunnet se, fordi hun er adopteret. Hendes øjne er skæve, håret er sort, og ydersiden fortæller en historie om et eksotisk fødested, som er akkurat den lille del af hendes liv, hun intet kender til. Alligevel er det den del af hendes historie, de fleste vil vide mere om, men som hun kender ikke svarene på, for indeni hende er der bare et yndigt land, fuldkornsrugbrød og opbagt sovs.
Hun blev angiveligt fundet på gaden i Korea som baby, og ni måneder gammel ankom hun til Danmark. Da flyet landede med hende, gik hendes forældres drøm om en familie endelig i opfyldelse, og de var ikke længere ufrivilligt barnløse. Men babyen var stadig ufrivilligt moderløs, selv om hun fik et nyt hjem med danske forældre.
Foredraget handler om behovet for at høre til, og det handler om at være forvirret over ens identitet. Marianne Vestergaard Nielsen fortæller ærligt om, hvordan hendes opfattelse af sig selv og hendes start på livet har ændret sig radikalt gennem årene, og at hun i dag accepterer sin asiatiske oprindelse. I dag kan hun omfavne hele sin livshistorie – både den udenpå og den indeni.
Med sin personlige historie får Marianne Vestergaard Nielsen gjort det tydeligt, hvor meget de fortællinger, vi giver videre til vores børn, skaber deres selvforståelse og opfattelse af den verden, de er en del af. Som voksen adopteret er hun i stand til at se, hvad der har været på spil for hende som barn. Med sit prisvindende foredrag ‘Mit liv som banan: Gul udvendig og hvid indvendig’ er hun med til at nuancere opfattelsen af adoption, og flere har inviteret hende til at dele ud af sine pointer i bl.a. Go’ Aften Danmark, P1 Debat, Hendes Verden, Magasinet Liv, Jyllands-Posten m.fl.
Se mere i mediearkivet her.
Efter audition, semifinale og den endelige finale i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018 løb Marianne Vestergaard Nielsen med førstepladsen og Den gyldne mikrofon.
Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab.
Det er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt.
“Hvis en knappenål faldt til gulvet, mens Marianne fortalte sin historie, havde vi hørt det. Over hundrede mennesker blev grebet af hendes fortælling, der gik lige i hjertet. Personligt fik jeg både gåsehud og tårer i øjnene.”
Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det giver nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende.
Marianne har en meget ærlig og vigtig samtale om adoption, der kan mærkes. Marianne frygter at holde babyer fordi, tænk hvis hun 'smitter af', så forældrene forlader barnet. Den (podcastafsnittet her, red.) gør ondt at lytte til og handler lige så meget om familiekonstellationer, opdragelse og vigtigheden af at føle sig elsket og set, som om adoption.