Sådan kommer du selv igang med at formulere din livshistorie – og sådan kommer du i mål

Sådan kommer du selv igang med at formulere din livshistorie – og sådan kommer du i mål

Vil du gerne rigtig godt fra start med din fortælling?

Du er måske vant til at skrive dagbog og breve til venner og familie, og nu vil du gerne i gang med at gøre status over dit liv. Eller måske er du allerede i gang med at formulere din livshistorie, men er kørt fast og har brug for friske startkabler.

Så kan et kursus hjælpe dig på vej, hvor du bliver øvet i:

At sætte dig klare, realistiske mål

At skabe en konkret struktur så du kan vælge til og fra

At skrive levende og fængende

At holde en etisk kurs så du ikke støder andre

Der er to måder at blive kursist på. Hvis du foretrækker, at modtage undervisning fuldkommen på dine præmisser, skal du vælge online-kurset. Det kræver bare en internetforbindelse, og så kan du starte videoer, lydfiler og opgaveskrivning på alle tider af døgnet, i dit hjemmetøj bag skærmen eller når du er på farten.

Hvis du omvendt elsker gruppedynamik, øjenkontakt og faste mødetider i Københavnsområdet, er et fysisk kursus dit oplagte valg.

Du skal være indstillet på at deltage i dagtimerne i to weekender i træk. Holdet bliver på max 12 personer, så der bliver tid og rum til oplæsning, diskussioner og personlig refleksion. Det præcise sted, datoer, tider og pris for det kommende kursus følger.

Her er hvad andre kursister har sagt:

Marianne er en fri og meget nærværende underviser. Hun holder sig ikke til et papir, men har som en umærkelig ledetråd i forløbet. Hun lytter nøje til deltagernes historier, husker dem og bruger dem på kryds og tværs til at understrege pointer. Hun giver meget plads til input fra deltagerne, som nogle gange kommer langt ud af tangenterne. Så haler hun i land på en måde – der ikke virker som en afbrydelse – på et “stikord”, der netop passer med hendes ledetråd. Det er en fornøjelse at være med.

Annemarie Madsen, Tisvilde Seniorhøjskole

Et af de redskaber vi lærte at disponere stoffet med, anbefaler jeg langt væk og mange gange. Det er en stadig inspiration, og jeg har tilføjet mit eget greb, så det er let for mig at bruge værktøjet, når der dukker nyt stof op til min fortælling.

Irene Ehlers, AOF Frederiksberg

Særligt den disposition Marianne har lært os, har jeg haft meget glæde af. Det har også været en stor hjælp med eksemplerne i undervisningen og referencer til bøger, så jeg har været meget glad for kurset.

Liljan Danfær, AOF Frederiksberg

Hvis du gerne vil have besked, når det næste kursus åbner, kan du skrive dig op her. Det er helt uforpligtende.

Med et onlinekursus får du undervisning hvor du selv bestemmer tid og sted. Sålænge du har adgang til internettet, kan du vælge at arbejde midt om natten, blive klogere ved dit køkkenbord eller mens du er på farten.

Du får fire moduler, der klæder dig på til at gøre status på livet indtil nu. Modulerne veksler mellem lydfiler, videoer og PDF’er med opgaver.

NB! Onlinekurset er stadig under opbygning.

Modul 3

#1

Sådan kommer du godt fra start. Det er supervigtigt, og det kræver overvejelser og grundig forberedelse.

På det første modul lærer du:

At finde ind til essensen af din motivation

At sætte de ydre grænser for din fortælling

At definere dit publikum

At formulere dit mål

Du får også:
‘Støttehjul’ som er rare for dig at have senere i processen.

Modul 3

#2

Sådan skaber du den struktur, der passer til dig. Vi arbejder alle forskelligt, og du skal finde din egen, optimale vej.

På det andet modul lærer du:

At finde et gennemgående tema for din fortælling

At definere hvad der er vigtigt for din historie

At vælge til og fra

At få overblik og disponere stoffet

Du får også:
En arbejdsmetode du kan bruge i alle mulige andre sammenhænge.

Modul

#3

Sådan fanger du læseren og sætter fut i anekdoterne. Vi dyrker det aktive sprog og skærer det overflødige fra.

På det tredje modul lærer du:

At sætte en scene rent sprogligt

At lægge dig fast på et hovedbudskab

At der er forskel på hukommelse og erindring

Du får også:
Mine private tip og genveje som forfatter og mangeårig journalist direkte til dig.

Modul

#4

Sådan gør du alt for at sikre, at din fortælling bliver læst med de briller, det var din hensigt.

På det fjerde modul lærer du:

At holde fortællingen på din ‘egen banehalvdel’

At beskrive og tage dine forholdsregler

At fange eventuelle misforståelser i opløbet

Du får også:
Ritt Bjerregaards overvejelser i forbindelse med at nævne en fast elsker i sine erindringer, bind et.

Vil du være med til at finpudse online-kurset? Ved at forsyne mig input og feedbarck fra dig, får du til gengæld materialet til en reduceret pris. Her er en unik mulighed for de ti første der melder sig, så skynd dig at skriv til marianne@familieskatten.dk


Marianne har en stærk personlighed og fik fremlagt sin historie positivt. Hør foredraget - du går glad derfra og meget klogere på dig selv.


Hanne Siewartz, foredragstilhører

2018-01-19T11:29:20+02:00
Marianne har en stærk personlighed og fik fremlagt sin historie positivt. Hør foredraget - du går glad derfra og meget klogere på dig selv. Hanne Siewartz, foredragstilhører


Min far livede op og blev et gladere menneske. Han følte sig glad og stolt på et tidspunkt, hvor det var over 20 år siden, at han forlod arbejdsmarkedet. Det styrkede hans selvfølelse og hans hukommelse.

Lone Jæhger, sølvkunde

2018-01-19T11:29:53+02:00
Min far livede op og blev et gladere menneske. Han følte sig glad og stolt på et tidspunkt, hvor det var over 20 år siden, at han forlod arbejdsmarkedet. Det styrkede hans selvfølelse og hans hukommelse.Lone Jæhger, sølvkunde


Jeg behøver ikke sige ret meget, før Marianne er klar over, hvor jeg vil hen med det. Og derfor er det skrevet ned på den måde, som det skulle. Og det er en stor, stor lettelse.

Birgit Packness, guldkunde

2018-01-19T11:32:16+02:00
Jeg behøver ikke sige ret meget, før Marianne er klar over, hvor jeg vil hen med det. Og derfor er det skrevet ned på den måde, som det skulle. Og det er en stor, stor lettelse.Birgit Packness, guldkunde


Mariannes foredrag om livshistorier trak mange flere til huse, end vi havde regnet med. Fra start til slut havde hun publikums fulde opmærksomhed.


Ole Vesterlund, Centerleder, Hyltebjerggård

2018-01-19T11:33:16+02:00
Mariannes foredrag om livshistorier trak mange flere til huse, end vi havde regnet med. Fra start til slut havde hun publikums fulde opmærksomhed. Ole Vesterlund, Centerleder, Hyltebjerggård


Marianne er en fri og meget nærværende underviser. Det er en fornøjelse at være med.


Annemarie Madsen, kursist

2018-01-19T11:34:03+02:00
Marianne er en fri og meget nærværende underviser. Det er en fornøjelse at være med. Annemarie Madsen, kursistDet er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt.

Sebastian Dorset, komiker og semifinaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018
2018-12-13T11:38:21+02:00
Det er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt. Sebastian Dorset, komiker og semifinaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab.

Jes Dorph-Petersen, finaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018
2018-12-13T11:48:03+02:00
Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab. Jes Dorph-Petersen, finaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det giver nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende.

Michael Paaske, landsformand for foreningen Adoption & Samfund
2018-12-13T11:50:35+02:00
Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det giver nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende. Michael Paaske, landsformand for foreningen Adoption & SamfundHvis en knappenål faldt til gulvet under Mariannes foredrag, havde vi hørt det. Over hundrede mennesker blev grebet af hendes fortælling, der gik lige i hjertet. Personligt fik jeg både gåsehud og tårer i øjnene.

Rikke Samsund, udviklingskonsulent, Danske Seniorer
2018-12-13T11:53:45+02:00
Hvis en knappenål faldt til gulvet under Mariannes foredrag, havde vi hørt det. Over hundrede mennesker blev grebet af hendes fortælling, der gik lige i hjertet. Personligt fik jeg både gåsehud og tårer i øjnene. Rikke Samsund, udviklingskonsulent, Danske Seniorer